Kecmanović je igrao izvanredno na "futurističkom" ATP turniru u "PalaLidu", ali će u subotu igrati "za bronzu".

Miomir Kecmanović igrao je izvanredno ove nedelje u Milanu i potvrdio da je deo "sledeće generacije" ATP tura.

Međutim, posle sigurne igre na otvaranju polufinalnog meča i vođstva od 1:0 u setovima, naglo je pao i izgubio naredna tri protiv bučno bodrenog domaćeg takmičara.

Janik Siner, momak austrijskog porekla iz mesta na granici dve zemlje, zaigrao je "turbo" tenis na brzoj podlozi u "PalaLidu" i osvojio naredna tri seta "do četiri" što mu je donelo sutrašnje finale sa prvim favoritom "futurističkog" takmičenja, Aleksom De Minaurom.

Italijan čije bi prezime u prevodu na engleski doslovce značilo "Grešnik" pobedio je srpskog tenisera posle sat i 18 minuta igre - 4:2, 1:4, 2:4, 2:4.

Franses Tijafoe, naredni Kecmanovićev rival, takođe je uspeo da osvoji samo set u prvom polufinalu ovog petka uveče. De Minaur je nastavio seriju pobeda kao jedini teniser koji je bez poraza prošao kroz grupnu fazu - 4:2, 4:1, 0:4, 4:2.

Kecmanović, 60. teniser sveta, u prvom kolu u grupi savladao je Kaspera Ruda (56) rezultatom 4:3 (7:5), 4:3 (7:5), 4:2, potom je doživeo poraz od 18. na ATP listi, De Minaura, rezultatom 1:4, 3:4 (4:7), 4:1, 0:4, da bi mesto u polufinalu izborio u četvrtak uveče efektnom igrom prema "budućim pravilima" i pobedom od 4:1, 4:1, 4:3 (8:6) nad Alehandrom Davidovičem Fokinom, 87. teniserom sveta.

Naredni rival bio mu je 19-godišnjiSiner, 93. na svetu, koji je poziv dobio naknadno, nakon što je branilac titule Stefanos Cicipas obezbedio plasman na "pravu" završnicu sezone, ATP finale u Londonu. To je De Minaura učinilo prvim favoritom, a Cicipasovu zamenu iznenađujućom pojavom u velikom finalu u kom će se takođe igrati na tri dobijena seta.

Na ATP Next Generation turniru set osvaja teniser koji prvi dođe do četiri gema, s tim da se kod rezultata 3:3 igra "đus" (set osvaja igrač koji prvi osvoji dva poena prednosti). U slučaju rezultata 40:40 u samom gemu, nema "đusa", već gem pripada onom ko osvoji naredni poen.

Meč za treće mesto počinje u 19, a finale dva sata kasnije.

Rezultati polufinala:

(1) Aleks De Minaur - (2) Franses Tijafo 4:2, 4:1, 0:4, 4:2
(5) Miomir Kecmanović - (8) Janik Siner 4:2, 1:4, 2:4, 2:4