Dobijen epilog posle incidenta na meču ABA lige u Baru.

Na utakmici 5. kola ABA lige odigranoj 2. novembra između Mornara i Cedevite Olimpije, jedan navijač domaćeg tima je ušao na teren i udario igrača gotsujućeg tima Rajana Boutrajta.

Sada je ABA liga donela odluku o kazni kluba iz Bara, a ona će biti trostruka.

Kako je navedeno u saopštenju ABA lige na njihovom zvaničnom sajtu, Boutrajt je bio napadnut navijačkom trubom i disciplinski sudija Saša Pavličić-Bekić odlučio je da Mornar bude sankcionisan na sledeći način.

Klub iz Bara će morati da prvi naredni meč na svom terenu odigra pred praznim tribinama, sa izuzetkom VIP lože, gde neće moći da bude smešteno više od 100 ljudi. Mornar će pri prvom sledećem domaćinstvu ugostiti Zadar.

Drugi deo kazne se odnosi na drugi meč na domaćem terenu, što će biti crnogorski derbi protiv Budućnosti, a u tom susretu ceo donji deo partera "zapad" će biti zatvoren.

I na kraju, trostruku kaznu zaokružuje novčana sankcija u iznosu od 20.000 evra.

Da podsetimo, do incidenta je došlo kada je Boutrajt u finišu meča ukrao loptu igraču Mornara i zakucao je tri sekunde pre kraja iako je utakmica rezultatski bila rešena.

On je time iznervirao i domaće igrače i publiku, a onda je došlo i do uletanja navijača. Brzo je reagovalo obezbeđenje, ispratilo navijača iz dvorane, a sudije su ispraznile jedan sektor hale.

Pogledajte kako je izgledao taj incident.

Skandal u Baru! Navijač udario Boutrajtapic.twitter.com/AUY6mgdu8y