"Trener ima pravo da kaže šta misli, ali ja se uvek držim onoga u šta verujem i što je dobro za mene", poručio je Vasilije Micić

Vasilije Micić bio je proglašen za najkorisnijeg igrača kola u Evroligi, nakon čega je loše odigrao protiv Panatinaikosa, a onda "razbio" Olimpijakos u Evroligi.

Efes je u Pireju ubedljivo savladao Olimpijakos u 7. kolu Evrolige (86:67), a najzaslužniji za to bio je srpski plejmejker koji je ubacio 27 poena (šut za dva 6/9, za tri 5/6), imao dva skoka, pet asistencija, dve ukradene i tri izgubljene lopte za 35 minuta na parketu.

"Nakon loše igre protiv Panatinaikosa, sada sam se osećao odlično. Bio je to dobar meč", rekao je Micić.

On je posle slabe partije sa Panatinaikosom dobio javne oštre kritike trenera, koji je ocenio da je njegova partija bila "neprihvatljiva", a ukupan učinak "neprofesionalan".

Micić kaže da te reči nisu za njega bile dodatni motiv da na sledećoj utakmici zablista.

"Ja to ne gledam na taj način. Smatram da je svaki novi dan i novi meč nova prilika za dokazivanje. Ako imate loš dan, ne treba to shvatati previše lično, to se svakom događa. Postoje loši dani i loši trenuci i važno je jedino da se oporavite što je brže moguće".

Atmanove kritike nije primio previše k srcu.

"Već sam nekoliko puta rekao da imam svoj put. Način do kojeg sam došao do ovog trenutka u karijeri je nešto za šta sam se sam izborio, a trener mi je dao bitnu ulogu u ovom timu, ali i nju sam zaslužio. Nije mi je dao Bog, ne, zaslužio sam je. Trener ima pravo da kaže šta misli, a ja se uprkos svemu uvek držim onoga što mislim da je najbolje za mene".

Ataman je nakon oštrih reči znao da i da pohvali Micića posle meča sa Olimpijakosom.

"Odigrao je sjajno. Njegova statistika je bila savršena".

"Ne mislim da mi to pomaže ili odmaže. Ne shvatam to lično, Imam svoj put, nešto u šta čvrsto verujem, i držim ga se. Čak i kad kaže dobre stvari, to brzo ostaje iza mene", istakao je srpski reprezentativac.