Crnogorac sa španskim pasošem demantovao je da postoje sukobi unutar katalonskog kluba i naglasio da će uvek biti "zlih ljudi" koji neće moći da se pomire sa nekim stvarima

Kao "bomba" odjeknula je nedavno vest ugledne "Marke" da u redovima Barselone postoje veliki problemi unutar tima.

U nepotpisanom članku ističe se su navodno igrači nezadovoljni metodama rada trenera Svetislava Pešića i da žele da ga oteraju iz kluba.

A da li je to što piše španski list tačno? Druga strana, odnosno igrači kažu da nije.

Nikola Mirotić demantovao je da je atmosfera u ekipi loša i da postoje bilo kakva "talasanja".

"Kao prvo, iskreno sam se nasmejao na to", rekao je Mirotić.

On je u prilog tome da je priča izmišljena naveo da Barseloni veoma dobro ide i u Evroligi i u španskom šampionatu.

"O ovom timu se uvek mnogo priča, ima mnogo pozitivnih ljudi, ali, naravno i negativnih, zlih i vrlo dobro znamo ko su oni. Ono što oni žele je da se razbije tim, da se pogoršaju stvari u ekipi. Uvek će postojati ti loši koji će negativno govoriti i gledati nas takvim očima. Naravno, uvek svako može da napiše šta želi, a na nama je da pokušamo da ne reagujemo na to, izdignemo se iznad toga i nastavimo da radimo kako smo navikli", rekao je Mirotić.

Upravo je on označen kao jedan od vođa "puča" protiv Pešića.

"Meni to izgleda kao kampanja protiv mene. Pokrenuta je samo zato što sam u Barseloni, neki ljudi imaju problem sa tim i ne mogu da se pomire da je tako. Ali, to je njihov život i mogu da ga žive kako hoće, iako boli to što rade. Mi to moramo da prihvatimo i nastavimo da radimo. Mi u timu odlično sarađujemo, zadovoljan sam, kao i ostali saigrači, rastemo kao ekipa i radujemo se tome", naveo je lider Barselone koji u Evroligi ima u proseku 18,3 poena po meču.

Barselona u Evroligi ima samo jedan poraz (skor 5-1) i na vrhu je tabele, baš kao i u španskoj ligi, gde je ostvarila učinak od pet trijumfa, uz dva poraza.

"Tačno smo tamo gde želimo da budemo, čak i sa povredama koje imamo dobili smo 10 od 13 zvaničnih mečeva. Na prvom smo mestu u Evroligi i veoma smo dobri u Endesa ligi. Dobro pripremamo utakmice, odmaramo koliko je potrebno. Istina je da sa igračima koji su nastupali na Svetskom prvenstvu uvek morate biti malo obazriviji, izaći im susret, ali ne radimo ništa drugačije od ostalih evropskih timova. Pratimo plan našeg stručnog štaba, radimo kako bismo fizički i mentalno bili dobro pripremljeni, i ide nam veoma dobro", zaključio je Mirotić.