Iskusni Marin Čilić obratio se na društvenim mrežama i saopštio da će propustiti završnicu Dejvis kupa koja se krajem meseca igra u Madridu.

Selekcija Hrvatske, branilac titule u Dejvis kupu, biće značajno oslabljena na ovogodišnjem izdanju turnira.  Njihov najbolji teniser neće se pojaviti u Španiji krajem ovog meseca.

U novom formatu Dejvis kupa, završni turnir će se igrati od 18. do 24. novembra. Igraće 18 nacionalnih timova, ali neće Marin Čilić, čovek u kog su Hrvati polagali mnogo nade za ovaj turnir.

''Problem sa kolenom se ponavlja. Sredinom godine su me lekari savetovali da je operacija najbolje rešenje. Situacija se popravila, ali ću biti podvrgnut manjem zahvatu zbog kog neću igrati nekoliko nedelja.Bila je to teška odluka, propustiću Dejvis kup. Daću sve od sebe da se vratim jači.''

Ovom porukom se Marin Čilić obratio javnosti na društvenim mrežama, a već sada je jasno da će Hrvati biti daleko od odbrane trofeja. Reprezentaciju će verovatni činiti Ćorić, Pavić, mektić, dodig i pridodati veteran Ivo Karlović.

Osamnaest nacionalnih timova je podeljeno u šest grupa. Hrvatska se nalazi u grupi sa Španijom, domaćinom i velikim favoritom, kao i selekcijom Rusije čiji mladi teniseri igraju sjajno ove sezone. Reprezentacija Srbije će igrati protiv Francuske i Japana u grupi, a računaće i na pomoć Novaka Đokovića.