Greg Rusedski nema dilemu o kvalitetima trenutno svetskog broja dva.

Novak Đoković možda jeste izgubio poziciju najboljeg tenisera sveta, ali to ne znači da je izgubio i svoje brojne fanove.

Jedan od njih definitivno je Greg Rusedski, a nekadašnji američki teniser govorio je o potezu Đokovića da u svoj štab dovede i Gorana Ivaniševića.

"Znam da je Novak želeo da unapredi servis, ali i igru na mreži. Svestan je da kada stariš, sve više moraš da skraćuješ meč i da što brže osvajaš poene, da ne smeš da trošiš toliko energije na mečevima. To je igra po kojoj je Ivanišević bio poznat. Uz to, prosto je genijalno kada možeš da imaš trenera koji govori isti jezik kao i ti", rekao je Rusedski, a prenosi "Alo".

Nekadašnji četvrti teniser sveta vrlo dobro poznaje kvalitete srpskog igrača i ako je njemu verovati, Đoković će osvojiti još nekolicinu gren slem trofeja.

"Nemam dilemu da će Novak, ako napreduje u ovim segmentima, ponovo da osvoji više gren slemova u sezoni, pošto je on i sada najkompletniji igrač na ATP turu", kaže Rusedski i kao jednu veliku vrlinu osvajača 16 turnira iz "velike četvorke" ističe njegov stav.

"On je čovek koji sluša, ne plaši se da postavi pitanja, a to teniseri neke mlađe generacije ne žele. Verujte mi, znam o čemu pričam. Trenirao sam momke koji nisu želeli da čuju ono što sam im govorio", zaključio je Rusedski.