Trener "kraljevskog" kluba govorio je o napretku velikog talenta i o dvogodišnjoj saradnji sa Zvezdinim centrom.

Real Madrid se vratio na mesto uspeha i ponovo pobedio.

Na mestu gde je pretprošle sezone osvojio Evroligu, u Štark areni, "kraljevski klub" savladao je u četvrtak Crvenu zvezdu, pre svega zahvaljujući odličnoj šuterskoj sekvenci  poslednjoj četvrtini (7/9 za tri poena).

Posle utakmice, trener Madriđana Pablo Laso čestitao je svom timu prvu evroligašku pobedu u gostima.

"Pre svega ih čestitam zato što smo odigrali svih 40 minuta, a to nismo mogli na prethodnim gostovanjima. U trećoj četvrtini su pogodili teške šuteve, ali smo ostali fokusirani, a onda smo u četvrtoj ostali na svom nivou, pogodili otvorene šuteve... Pobedili smo možda prevelikom razlikom 15 poena, ali moji igrači su naporno radili da tako bude".

Upitan za dobru minutažu mladog Usmana Garube (2002. godište), koji je u Beogradu igrao 20 minuta, španski stručnjak je rekao da veruje u đake svog kluba.

"On dolazi iz našeg omladinskog programa i moj plan za mlade igrače je uvek isti - da svi igraju za Real. To je nemoguće, guramo ih, imamo Marija (Nakića), Usmana... Garuba ima samopoouzdanje, počinje skoro svaku utakmicu u ACB ligi i odlično reaguje. To govori veoma dobro o njemu, o našem omladinskom pogonu i o reakciji našeg tima".

Kako napreduje Mario Nakić? Rođeni Beograđanin je ove sezone prvi put u seniorskom timu "kraljevića".

"Ovo je najteža godina njegove karijere. Kada igrate u mladim kategorijama, svi su fokusirani na vas i govore vam koliko ste dobri i koliko ćete biti dobri. Mario je veliki talenat, još ima prostora da raste kao igrač. Nemam dilemu da će biti odličan igrač, ali ovo je njegova najteža godina. Prva kao profesionalac. Sa timom je, radi i kada ga stavim u tim znam da će da nam pomogne".

Laso je bio upitan i za Ognjena Kuzmića, koji je prethodne dve godine proveo u Realu, gde se više oporavljao od povreda nego što je nastupao.

"Pričali smo o Kuzu pre utakmice. Volimo ga. U Madridu svi volimo Kuzmića. Osećamo se veoma loše zato što je posle pet-šet utakmica zadobio povredu zbog koje se nije oporavio. Sledeće godine je povredio koleno i slomio nešto u stopalu. Vratio se na teren u januaru ove godine i bilo mu je teško. Tokom leta je imao saobraćajnu nesrećnu. Srećan sam što je tu i što sada igra. Ponavljam, svi ga volimo i verujem da će veoma pomoći Zvezdi", dodao je Realov trener.