Rukometaš Novog Pazara postigao gol iz "slobodnjaka" za pobedu.

Na semaforu hale u Zrenjaninu već je istekao 60. minut derbi meča prvenstva Srbije između Proletera i Novog Pazara. Rezultat je bio 28:28 i sve je mirisalo na podelu bodova.

Ostalo je još samo da gosti izvedu "deveterac", iz kojeg se retko postižu golovi. Ipak, odgovornost je preuzeo iskusni Petar Žujović i pored kompletnog tima Proletera, na kraju i golmana, proturio loptu za pobedu Pazaraca.


"U inostranstvu je bilo sličnih golova, ne sećam se više, jedanput ili dvaput. U našoj ligi ovo je prvenac te vrste. Kao najstarijem, samim tim najiskusnijem u timu, ne predstavlja mi problem da preuzmem odgovornost. Na potpuno istovetan način prošle sezone smo izgubili od Crvene zvezde, sad nam se vratilo. Dešavaju se ovakvi pogoci, delić sekunde je u pitanju. Kao što sam uhvatio trenutak u kojem su se ruke rivalskih igrača u 'zidu' raširile, moglo je da bude i drugačije", rekao je Žujović za "Sportski žurnal".


Do sada smo imali prilike da viđamo kako na sličan način protivničke mreže trese čuveni Mikel Hansen. On je u dresu Danske na dva velika takmičenja uspeo da iz sličnih pozicija postigne golove.