Rafael Nadal će uprkos povredi koja ga je sprečila da završi masters u Parizu biti spreman za završni masters u Londonu. Tamo će Novak pokušati da se vrati na #1 na ATP listi bez kog je ostao ovog ponedeljka.

London će videti dvojicu najboljih tenisera sveta!

Novi "broj jedan" muškog singla Rafael Nadal potvrdio je da će uprkos povredi zbog koje nije završio masters u Parizu ipak učestvovati na "završnom mastersu" u Londonu. Španac će tamo pokušati da ostvari što bolji rezultat kako Đoković ne bi godinu završio ispred njega na ATP listi.

"Pozdrav svima. Juče sam bio na magnetnoj rezonanci na Majorci i uprkos malim problemima sa povredom trbušnog zida - putovaću u London. U četvrtak ili petak ću početi da serviram, a ideja je da igram završni masters u Londonu. Hvala svima na podršci!", napisao je španski teniser koji je uprkos tome što je predao meč polufinala Pariza "preskočio" Đokovića na čelu ATP liste.

Još nije poznat žreb za završni masters, ali je jasno da će Đoković i Nadal biti na suprotnim stranama.

Osim njh učestvuju još Rodžer Federer, Danil Medvedev, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Mateo Beretini i Aleksandar Zverev, a titulu brani upravo mladi Nemac koji je lane nadigrao Đokovića, ali u ovoj godini nije uspeo da ponovi rezultate iz završnice 2018.

Đoković inače već u Londonu može da se vrati na #1, ali samo ukoliko bude igrao finale, dok bi idealno za njega bilo da već u polufinalu "izvuče" Nadala.

Evo i detaljnih kalkulacija!