Neizvestan je nastup Španca na "ATP Fajnalsu" u Londonu od 10. do 17. novembra.

Rafael Nadal predao je polufinalni duel Denisu Šapovalovu, koji je kasnije izgubio meč za titulu u Parizu od Novaka Đokovića.

Španac se povredio i pobedu je prepustio Kanađaninu i pre početka njihovog duela. U danu kada je Nadal preuzeo prvo mesto na ATP listi od srpskog tenisera, iz štaba jednog od najboljih igrača svih vremena stižu informacije koje govore da se novi "broj jedan" možda neće pojaviti na završnom Mastersu u Londonu (ATP Falnal 2019).


Prvi testovi nisu dali jasnu sliku o stanju povređenog abdominalnog mišića. Sada je sve na doktoru Anhelu Ruisu Kotoru, koji brine o Rafinom zdravlju. Na njemu je da odluči da li teniser može da nastupa u prestonici Velike Britanije ili ne može.

"Da se nisam povukao u meču sa Šapovalovim, ne bi bilo dobro. Prošao sam istu priču ranije, zato su lekari preporučili pauzu. Ne smem sebi da dozvolim da pravim pogrešne poteze. Cilj je da se oporavim, ali se nadam da ću biti u stanju da igram u Londonu, to mi je cilj", rekao je Nadal.

Iako je povreda pokvarila sliku o sezoni koja se uskoro završava, Rafa je prezadovoljan ostvarenim rezultatima.

"Veoma sam zadovoljan urađenim u sezoni. Bilo je teško na početku, ali našao sam način da se vratim na najviši nivo i evo, sada sam opet prvi. Ponosan sam na sebe", podvukao je Rafael Nadal.

"ATP Fajnals" se održava od 10. do 17. novembra i učešće su obezbedili Nadal, Đoković (još u julu), Federer, Medvedev, Tim, Cicipas, Zverev i Beretini.