Sada je ispred njega samo Mihael Šumaher... Kakva sezona za Britanca!

Dve trke pre završetka sezone u Formuli 1 - sve je rešeno!

Novi-stari šampion "najbržeg cirkusa sveta" ponovo je Luis Hamilton iz Mercedesa. Njemu su bila potrebna samo četiri boda u Ostinu kako bi postao šampion, a na kraju je osvojio i više od toga pošto je završio kao drugoplasirani iza klupskog druga Valterija Botasa.

Hamiltonu je ovo ŠESTA titula u Formuli 1, tako da je sada na večnoj listi ispred njega samo legendarni Mihael Šumaher koji je sedam puta bio "prvak sveta".

Britanac je prethodno osvajao titule 2008. godine, pa onda posle šest sezona pauze - 2014, 2015, 2017, 2018. i sada 2019. godine. Jedini koji je uspeo da ga spreči u "novoj eri" jeste njegov bivši klupski kolega Niko Rozberg, koji se odmah posle toga povukao.

Što se tiče trke u Teksasu, Valteri Botas je uverljivo slavio četvrtu pobedu u sezoni, ukupno sedmu u karijeri, dok je na trećem mestu bio Maks Ferstapen iz Red Bula.


Na četvrtoj poziciji je završio Šarl Lekler iz Ferarija, dobio je i dodatni bod za najbrži krug trk, na petom mestu je Aleksander Albon (Red Bul), a potom slede Danijel Rikardo (Reno), Lando Noris (Meklaren), Karlos Sainc (Meklaren), Niko Hilkenberg (Reno) i Danil Kvjat (Toro Roso).

Posle ove trke Hamilton ima 381 bod, iza njega je Valteri Botas 314, i sigurno će biti vicešampion, dok je iza gusto. Lekler ima 249 bodova, Ferstapen 235, a Fetel 230.

Naredna trka vozi se za dve nedelje u Brazilu.