Proslavljena sportistkinja i pionir sportskog novinarstva u Jugoslaviji danas ima 91 godinu, evo šta kaže za "Večernje novosti"!

Milka Babović u oktobru je proslavila 91. rođendan, a za "Večernje novosti" pričala je da je nedavno doživela i saobraćajnu nesreću!

"Udario me je auto, prelazila sam ulicu, a vozač je ugledao mesto za parkiranje... Srećom, sportistkinja sam, umem da padnem kako bi trebalo. Boli me, mora da boli, ali nije strašno," kaže slavna komentatorka umetničkog klizanja za taj list, koji dodaje da joj je glas isti kao nekada.

"Drago mi je da me se ljudi sete, ali verujte, u mom dobu moram da se bavim lekarima i bolestima, mada sve drugo nije tako strašno," rekla je ona.

Već godinama živi sama u Zagrebu, u stanu punom uspomena na slavne dane sporta u bivšoj Jugoslaviji. Živi od male penzije, nekako sastavlja kraj s krajem, i kaže da mnogo novca odlazi na lekove. Svega se precizno seća, o kolegama govori sve najbolje, naročito o mentoru Hrvoju Macanoviću.

"Počeli smo u krajnje skromnim uslovima, u jednoj sobici, a Hrvoje je govorio da je novinarstvo prva linija borbe za istinu. Danas se mnogo toga promenilo, novac je u prvom planu, ali bez istine nema dobrog novinarstva," rekla je ona.

"Sve u svemu, osećam se dobro za svoje godine. Bitno je da sam mentalno dobro, da se svega sećam, još da mi je vid bolji, bila bih srećnija," rekla je ona.