Ni drugi turnir pred Vimbldon Rodžer Federer nije završio trijumfalno!

U polufinalu turnira u Štutgartu savladao ga je talentovani Dominik Tim iz Austrije, a u polufinalu turnira u Haleu od njega je bio bolji još jedan mladi teniser. Šesnaest godina mlađi Aleksandar Zverev ostvario je svoju najveću pobedu u karijeri pošto je posle više od dva sata tenisa izbacio prvog favorita.

Aleksandar Zverev je slavio u tri seta protiv Švajcarca: 7:6, 5:7, 6:3!

Momak rođen 20. aprila 1997. godine važi za jednog od najtalentovanijih tenisera na svetu, a sve to je i pokazao i dokazao u meču protiv Rodžera Federa. U jedinom dosadašnjem duelu Federer ga je lako pobedio, ali već na početku meča je pokazao da će biti "tvrd orah".

"Saša" je prvi set dobio posle taj-brejka, a zanimljivo je da nijedan teniser nije imao ni BREJK LOPTU za 40 minuta tenisa prvog seta. I u drugom velika borba, a Zverev posle više od 75. minuta igre prvi dolazi do brejk lopti, ali Federer je taj koji je prvi koristi i dobija drugi set.

Delovalo je da će to bitno uticati na igru mladog tenisera, imao je problem u prvom gemu, ali je uspeo da se oporavi od toga i nagovesti da ima "ono nešto". Uspeo je da "brejkne" Federera za 4:2, a potom i dobije sve gemove na svoj servis do kraja meča.

Koliko je Federer stariji od Zvereva možda najbolje pokazuje podatak da je Nemac imao svega godinu dana kada je Rodžer postao "profesionalac" u tenisu.

U finalu turnira u Haleu igraće protiv boljeg iz duela Dominik Tim - Feliks Majer.