Crvena zvezda očekuje žreb grupne faze Lige šampiona iz četvrtog "šešira".

Dovoljno je nabrojati ekipe koje bi mogla da izvuče iz treće kvalitetne grupe, pa da se vidi koliko će težak posao imati: Lion, Bajer Leverkuzen, Salcburg, Valensija, Inter, Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Briž.

O prva dva "šešira" da ne govorimo, tamo je manje-više elita evropskog fudbala. Uostalom, setimo se 2018, kada je Zvezda izvukla Liverpul, Pari sen Žermen i Napoli.

"Koga god da izvučemo, biće teško, jer svi su mnogo jaki. Jeza da te uhvati... Ekipe u Ligi Evrope su strahovito kvalitetne, a kamoli ove u Ligi šampiona. Međutim, nema sad kukanja, tako je kako je", prokomentarisao je za "Informer" Dragan Džajić.

Legendarno krilo, koji je kao sportski direktor kreirao šampionski tim iz sezone 1990/91, koji je u Bariju i Tokiju ostvario uspehe za istoriju, ipak ostavlja "odškrinuta" vrata osmine finala Lige šampiona.

"Ne verujem da Vladan Milojević ima pretenzije da u grupi napravi ne znam kakav rezultat. Možda se stidljivo razmišlja i prolasku u drugi krug i taj cilj bi mogao da bude realan, ali to će zavisiti od žreba".

Džajić je dodao da veruje da će "Zvezda u narednim godinama biti još bolja" i da svi u klubu sada imaju obavezu prema navijačima da "idu napred".

Idealna grupa, makar na papiru, mogla bi da izgleda ovako: Zenit (Čelsi), Šahtjor (Salcburg), Briž (Dinamo Zagreb), Crvena zvezda.