Novak Đoković je tokom bogate i uspešne karijere ostvario mnogo pobeda, od kojih su neke bile zaista velike i epske.

Ali imao je najbolji srpski teniser svih vremena i teške trenutke na terenima.

Đoković je otkrio koji su ga to porazi najviše boleli.

"Najteži su bili neuspesi na Olimpijskim igrama. To sigurno", naveo je prvi reket sveta.

"Polufinale Igara u Londonu, na terenima Vimbldona 2012. protiv Endija Mareja, jedan je od najbolnijih poraza, ali i meč protiv Huana Martina del Potra u Rio de Žaneiru 2016", rekao je Đoković.

"Taj poraz od Argentinca u Brazilu verovatno je bio teži. Bio sam na vrhuncu forme, osećao sam se sjajno, bio sam neverovatno inspirisan i motivisan, ali imao sam problem sa zglobom", objasnio je srpski as kako je šokantno završio nastup u prvom kolu olimpijskog turnira kada je kao prvi favorit stremio da nakon svih grend slemova kompletira nisku trofeja olimpijskim odličjem.

Del Potro je tada slavio rezultatom 7:6, 7:6 i na kraju osvojio srebrnu medalju.

Đoković kaže da je u svojoj glavi prevazišao te loše trenutke i mnogo naučio iz njih.

"Sve se dešava sa razlogom. Bilo je bolno, ali sve te teške trenutke pokušavam da shvatim kao lekcije i da učim iz njih", dodao je Đoković.

Priliku da posle jedine olimpijske medalje, bronze osvojene u pekingu 2008, pridoda bogatoj kolekciji i neku jačeg sjaja, imaće na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine.

Veliku ulogu na tom putu imaće i članovi njegovog stručnog štaba, kojima Đoković bezrezervno veruje.

"Marjan Vajda je više od trenera, mentora, poput starijeg brata, člana porodice, izuzetno čista i iskrena osoba. Goran Ivanišević, izuzetno strpljiv sa mnom. Jednostavna osoba sa kojim sam se neverovatno brzo povezao, jer je 'normalna' osoba uprkos svemu što je napravio u životu. Vrlo duhovit i zanimljiv. I Miljan Amanović, moj fizio, dovoljno je reći da sam mu krstio decu. Imamo izuzetno blizak odnos, koji ništa ne može uništiti", poručio je Đoković.