Nakon predugih pet godina, pred nama je novo svetsko prvenstvo u košarci. Počevši od 31. avgusta, 32 selekcije, među kojima je i naravno Srbija, boriće se za naslov svetskog prvaka u Kini. I čini se da ovaj put, za razliku od prethodna dva, postoje solidne šanse da trofej ne ode u Sjedinjene Američke Države.

Hoće li to biti baš Srbija, koja igra fantastično sa Nikolom Jokićem i drugim NBA asovima? Grčka vladajućeg NBA MVP-ja Janisa Adetokumba? Španija ili Francuska? Kandidata ima dosta za sva odličja, ali opet, samo jedan može do zlata.

Ko će to biti, pokušaće da vam kroz obimnu najavu odgonetne Darko Plavšić, košarkaški komentator Sport Kluba i jedan od članova srpske medijske ekspedicije na dalekom istoku, koji sa Milošem temeljno analizira sve učesnike, grupa, i moguće scenarije raspleta. Doduše, jasno je koji obojica priželjkuju, a verujemo da i vi mislite isto…

Ovaj uvod, takođe, predstavlja i svojevrstan početak "pojačanih" aktivnosti povodom Mondobasketa na našem portalu koje kreću od subote, tako da ostanite sa nama jer sledi 15 dana košarkaškog ludila!