Crvena zvezda će drugi put uzastopno igrati grupnu fazu Lige šampiona i tako samo od bonusa UEFA zaraditi odličan novac.

Prva izjava generalnog direktora Zvezdana Terzića posle eliminacije švajcarskog Jang bojsa bila je da crveno-beli više nikada neće biti u tako teškoj situaciji kao što su bili pre pet ili deset godina. Dan kasnije, u opširnom razgovoru sa novinarima, Zvezdin čelnik bio je mnogo pričljiviji...

"Ostvarili smo veliki uspeh. Kada pogledamo gde je Zvezda bila pre pet godina, možemo da kažemo da smo prešli nezabeležen put u istoriji sportskih kolektiva. Da klub koji je bio pred gašenjem vratimo na veliku scenu i igramo sa velikanima evropskog fudbala... U prethodne tri sezone ostvarili smo rezultate za ponos, ali Zvezda je veliki klub sa ozbiljnim rukovodstvom i nemamo vremena za likovanje i slavlje. To ostavljamo navijačima. Mi imamo mnogo posla", rekao je Terzić i naglasio:

"Zvezda raste kao klub. Normalno je da rastu i apetiti, zahtevi javnosti, ciljevi koje sami sebi postavljamo, lestvica koju podižemo iz dana u dan. To doprinosi i povećanju troškova. Ako željmo da raste kao klub, Zvezda mora da povećava svoje rashode. Sa malim budžetom nemate šta da tražite na evropskoj sceni".

Objasnio je direktor crveno-belih i kako u klubu gledaju na slabu posetu kada se radi o utakmicama Superlige igranim na stadionu Rajko Mitić.

"Ne treba da se ljutimo na narod koji ne dolazi na utakmice u domaćem prvenstvu. Ne treba da se na taj način bavimo narodom i da ga prevaspitavamo. Moramo da osluškujemo šta kaže narod. Narod nam je poslao jasnu poruku da je ne želi Zvezdu samo u domaćoj ligi. Imamo trebovanje 170 hiljada ulaznica kada je u pitanju Evropa. Da bi Zvezda bila na tom nivou, moramo stalno da ulažemo, pre svega u igrački kadar. Fudbal je specifičan biznis, drugačiji od svih ostalih".

Izvor: Tanjug

Bilo je reči i o dugu kluba...

"Kritikovali su nas da smo trebali od prihoda od Lige šampiona prošle sezone više da vraćamo dugove. Treba, ali moramo bolje da izbalansiramo, da vraćamo onaj deo duga koji nam je bio prioritetan, ali smo morali i da ulažemo u tim. Sada ćemo ponovo, jer želimo da i sledeće godine ponovimo uspehe", najavio je Terzić i objasnio zašto je tako:

"Želimo da imamo stabilnu situaciju u svlačionici. Samo zadovoljni i srećni igrači mogu da prave dobar rezultat. Znamo da radimo ovaj posao".

Po njegovim rečima, navijači crveno-belih ne treba da brinu zbog finansijske situacije.

"Zvezda je već odavno na zelenoj grani, godinama mnogo više zarađuje nego što troši, pametno investira u sportski sektor i infrastrukturu, što su prioriteti. Tim putem ćemo nastaviti da idemo".

Jedno od pitanja odnosilo se i na ugovor sa generalnim sponzorom Gaspromom, koji uskoro ističe.

"Zahvalio bih Gaspromu jer je bio sa nama u najtežim trenucima, kada je njihova pomoć bila od neprocenjive vrednost. Veoma brzo, početkom oktobra, moraćemo Makronu da dostavimo ime sponzora, ondosno logo. Nadam se da će Gasprom i u narednom periodu biti naš generalni sponzor. Moramo to da rešimo tokom septembra", naveo je Terzić i rekao da bez obzira na trenutno bolju pregovaračku poziciju Crvena zvezda to neće zloupotrebiti kada je u pitanju visina ugovora, koja trenutno iznosi 4.000.000 evra godišnje.

Crveno-beli su zahvaljujući odličnim rezultatima prošle sezone zaradili oko 60.000.000 evra, ali Terzić misli da će ovaj put cifra biti manja.

"Prošle sezone smo imali 26.000.000 evra prihoda od transfera, samo 12.000.000 od Nemanje Radonjića. Prihodovali smo 22.000.000 od UEFA, bonuse za pobedu nad Liverpulom i remi sa Napolijem. Nadam se da ćemo ove dobiti oko 20.000.000 evra od UEFA, daj Bože da to premašimo, i oko pet miliona od prodaje ulaznica. Očekujemo prihod oko 25.000.000 evra".

Objasnio je i zašto će ove sezone prihod biti manji.

"Ne želimo da prodajemo najbolje igrače, pa samim tim ne možemo da ponovimo iznos iz prošle sezone".