Slavlje fudbalera Crvene zvezde posle velikog uspeha i ponovnog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona bilo je zapaženo i zbog toga što je organizovano na neobičan način - u oklopnom vozilu u maskirnim bojama.

Ministar policije Nebojša Stefanović, međutim, kaže da nije reč o borbenom vozilu, već kamionu TAM, koji je "presvučen plastikom koja treba da podseća na neko borbeno vozilo".

POGLEDAJTE SNIMAK

Izvor: Tanjug

On kaže da takvo oklopno vozilo ne postoji.

"To su vozila koja se kupuju na vojnim otpadima, i vi ih možete kupiti. Treba da utvrdimo da li je to vozilo bilo registrovano, da bi se, eventualno, naplatila kazna", izjavio je Stefanović, uz konstataciju da "navijači Crvene zvezde smetaju nekim ljudima".

Izvor: Tanjug

Stefanović je ponovio i da u ponedeljak ispred stadiona Crvene zvezde nije postavljen tenk, već "maketa tenka, koja ne može da se kreće".

EVO IZJAVE I O TOME

Izvor: Tanjug

Prema Stefanovićevim rečima, ta "maketa" ne može nikoga da ugrozi, baš kao ni tenk postavljen ispred stadiona ruskog fudbalskog kluba CSKA ili topovi kod stadiona londonskog Arsenala.

Taj eksponat je stavljen na privatno zemljište Sportskog društva Crvena zvezda. Kome taj tenk preti, upitao je Stefanović.

On je rekao i da je utakmici Crvena zvezda - Jang bojs u utorak uveče prisustvovalo više 50.000 navijača, ali da su zabeležena samo dva prekršaja. 

Policija nije morala da interveniše, rekao je Stefanović.

EVO ŠTA JE GENERALNI DIREKTOR CRVENE ZVEZDE ZVEZDAN TERZIĆ REKAO O TENKU, VOZILU, ŠLEMOVIMA

Izvor: Kurir