Novi stadion ili rekonstrukcija "Rajka Mitića"?

O ovom pitanju Zvezdan Terzić je već govorio ranije (pre tačno godinu dana), a danas se, nakon velikog uspeha i novog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, ponovo dotakao i te važne teme. Ponovo je rekao da je on za to da se napravi novi stadion.

"Stadion koji je pravljen radnom akcijom 1963. godine nije tu da ispoštuje potrebe i zahteve FIFA i UEFA, ima milion nedostataka. Voleo bih da napravimo novi,m jer ovaj ima 'milion' nedostataka. Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je jasno stavio do znanja da će država investirati u stadion Zvezde. Rekao da nije problem i da država obezbedi 100 miliona evra", rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima.

Terzić je naveo da Zvezda razmatra da li da stadion gradi od državnog novca ili određenih investitora iz inostranstva, kao i da će odluka o tome biti doneta u naredna dva meseca.

Najavio je da će se "veoma brzo" doći do konkretnih rešenja.

"Moderno tržište traži potpuno drugačiji koncept i u tom pravcu razmišljamo. Preskupa je ovo lokacija da bi ovde bio samo stadion. Treba da budemo konkurentni sa Jang Bojsom ili Kopenhagenom, a Kopenhagen godišnje od rentiranja prostora ima samo 20 miliona evra. Jang Bojs 40 odsto prihoda ima od skaj boksova. Postoje u Srbiji moćne kompanije koje bi ih zakupile. Ako želi da bude na ovom nivou i da bude konkurentna, mora da traži alternativne izvore prihoda. Ne možemo da živimo samo od transfera igrača. Uspešno to radimo, ali doći će situacija da imamo igrače koji su nam neophodni. Kada budemo imali alternativne izvore prihoda moći ćemo da kažemo da ne želimo da prodajemo Nemanju Radonjića ili Marka Marina", rekao je Terzić.

Izvor: Tanjug

Kao primer je i naveo stadion Ferencvaroša, koji je zauzet 250 dana godišnje, dok je Zvezdin prošle sezone bio samo 28 dana.

"Stadion je prevaziđen. Ako hoće da raste kao klub, Zvezdi je potreban bolji i kvalitetniji stadion sa drugim sadržajima, ne samo sportskim", istakao je direktor Zvezde.

Terzić je najavio da ne očekuje da će Zvezda imati stadion koji će biti kapaciteta većeg od 50.000 mesta.