Aleksandar Đorđević konstatovao je da je reprezentacija Srbije u utorak protiv Francuske odigrala "dva različita poluvremena".

Posle prvog je gubila 23:32, a drugo je dobila sa 14 poena razlike i slavila rezultatom 61:56.

Đorđević je istakao da "trikolore" očekuje da vidi u polufinalu Mundobasketa, pa prešao na analizu igre svog tima.

"Imali smo jednu fizičku, intenzivnu, snažnu utakmicu i odlično smo odreagovali u drugom poluvremenu, uz neke korekcije. Prvo upada u oči da smo imali mnogo izgubljenih lopti, mnogo promašenih penala... Druga stvar, sve ovo vreme postoji razlika u fizičkoj pripremljenosti jednog dela igrača koji su prošli kroz timske pripreme i drugog dela igrača, koji nisu prošli kroz timske pripreme, nego su imali privatne pripreme".

Selektor je naglasio da za nastup na velikom takmičenju niko ne može da se pripremi kroz individualni rad, igrajući košarku "jedan na nula".

"'Jedan na nula' ne postoji način da se spremiš za bilo koje takmičenje, pa čak ni za utakmicu, nego samo i jedino timske pripreme, koje imaju određeni plan, sistem i princip i koje daju rezultat već godinama. I to je analiza celog ovog pripremnog dela. Nadamo se da ćemo tokom prvenstva da svedemo tu razliku na što manji nivo, jer je očigledno da će to biti ključ. Kao što od početka, ovih šest godina pričam, mi moramo da budemo fizički i atletski dominantni da bismo došli do rezultata koje priželjkujemo i zbog kojih radimo svakog dana".

Izvor: MONDO/Arena sport

Srbija je osvojila trofej na turniru u Šenjangu igrajući bez Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i Vladimira Lučića u odlučujućoj utakmici. Francuzima je nedostajao Nando De Kolo.

"Bjelica i Bogdanović su izostali preventivno. Imali su neke fizičke probleme, za koje se nadam da će već za dan-dva da budu u redu i da će svi biti u stroju. Nismo hteli da rizikujemo sa Lučićem i dobro je što smo odradili ovako kako smo odradili", osvrnuo se Đorđević na krilnog igrača koji je poslednji put bio na terenu 10. avgusta, u pobedi nad Litvanijom u Beogradu.

"Orlovi" se iz Šenjanga sele u Fošan, gde Svetsko prvenstvo za njih počinje mečom protiv Angole, u subotu od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.