"Komšija Paspalj", naziv je kratkog filma koji je Košarkaški savez Srbije objavio nekoliko dana pred početak Mundobasketa u Kini.

Kako je navedeno, nastao je spontano, kao izraz poštovanja i ljubavi prema Žarku Paspalju, dugogodišnjem reprezentativcu Jugoslavije, koji je jedan kutak usred beogradske urbane vreve, praktično bez ičije pomoći, pretvorio u prijatnije mesto za život i provođenje slobodnog vremena.

Na košu koji je za to dvorište darovao KSS, prema Paspaljevim rečima retko kada se nešto dešava, jer u tom bloku živi "petoro-šestoro male đece", a nekadašnji tinejdžeri su odrasli i postali preokupirani drugim stvarima.

Tada na scenu stupa Dejan Tomašević, a za njim Aleksandar Đorđević, Nebojša Ilić i neki od aktuelnih reprezentativaca Srbije, koji svojom posetom pričinjavaju Palji veliko, prijatno iznenađenje.

I to nije sve...

Pogledajte ovaj topao film, koji su snimili studenti Bojane Maljević sa fakulteta FEFA, kao priču "koja nas uči o prijateljima i prijateljstvu, podršci, solidarnosti i zajedništvu".

Izvor: Youtube/Košarkaški savez Srbije