Janko Tipsarević oprostio se od vrhunskog tenisa, bar što se tiče individualne karijere, porazom od Denisa Kudle u prvom kolu US opena (1:3).

On je nedavno najavio mogućnost da posle Njujorka nastupi na još nekoliko manje važnih turnira, a poslednje takmičenje biće mu finale Dejvis kupa u Madridu, na kome će od 18. do 24. novembra učestvovati 18 reprezentacija.

Janko je u kraćem razgovoru za "Eurosport" u ponedeljak uveče rekao da svojim najvećim uspehom smatra upravo trijumf u Dejvis kupu 2010. godine sa timom Srbije.

"Ako bi trebalo da se osvrnem iza sebe, to je najblistaviji trenutak u mojoj karijeri. Posle toga bih izdvojio dva četvrtfinala odigrana ovde".

Janko je 2011. nanizao četiri pobede, pa izgubio od Novaka Đokovića (6:7, 7:6, 0:6, 0:3 - predaja), dok je godinu dana kasnije bio veoma blizu polufinala, ali je posle vođstva od 2:1 poražen od Davida Ferera (3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:7).

"Nosim sjajne uspomene sa Flašing Medouza", rekao je Tipsarević, koji je na preostala tri grend slem turnira najdalje išao do osmine finala.