Kenijski atletičar Dejvid Rudiša, dvostruki olimpijski šampion, bio je učesnik teške saobraćajne nezgoda u rodnoj zemlji - vest je koja je odjeknula među ljubiteljima ''kraljice sportova''!

Ipak, nedugo potom, mogli su da odahnu - osvajač najsjajnije medalje na 800 metara u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine nije ozbiljnije povređen.

Do nesreće je došlo kada je, tokom vožnje na autoputu Najrobi - Kisumu, pukla guma na Rudišinom automobilu, posle čega je došlo do strahovitog sudara sa autobusom. Srećom, 30-godišnji Kenijac je prošao bez povreda, što je potvrdio i na društvenim mrežama.

''Hvala svemoćnom Bogu što mi je sačuvao život. U subotu uveče oko 22.30 preživio sam tešku saobraćajnu nezgodu u Kiroki na putu ka kući u Kligorisu. Dobro sam, bez povreda. Hvala vam na molitvama'', napisao je Kenijac na Tviteru.

Inače, Dejvid Rudiša se nije takmičio još od mitinga Dijamantske lige u Šangaju, koji je održan u maju 2017. godine, a sve zbog učestalih povreda leđa i kolena.

Ipak, očekuje se da uskoro krene sa lakšim treninzima s ciljem da odbrani tron na najvećoj svetskoj smotri sporta, koja će biti održana 2020. godine u prestonici Japana.

Takođe, aktuelni vlasnik svetskog rekorda na 800 metara dobio je specijalnu pozivnicu organizatora za Svetsko prvenstvo koje će biti održano od 28. septembra do 6. oktobra u Dohi, ali neće učestvovati na nacionalnom takmičenju koje je zakazano za 12. i 13. septembar u Najrobiju.