Srpkinje su na kontinentalni šampionat došle kao aktuelne prvakinje Evrope, sveta i kao reprezentacija koja je na poslednjim Olimpijskim igrama osvojila srebrnu medalju.

Ali, da titule ne igraju, pokazalo se već u prvom setu drugog kola Grupe A.

Posle ubedljive pobede na startu šampionata u Ankari, kada je bez previše napora pobeđena Finska, Srbija je malo više problema imala protiv Bugarske – 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16).

Bugarke su "pregazile" favorizovanog ribala, prepustivši nam samo 16 poena. Međutim, osim prilično jakog otpora u naredna seta, to je bilo sve od njih.

Srbija je preuzela kontrolu nad utakmicom, a drugi, treći i četvrti set imali su veoma sličan tok. Naše odbojkašice uspevale su u ranoj fazi da obezbede sigurnu prednost koju su kasnije uspešno branile.

Naredni protivnik našeg tima je Francuska. Meč protiv "trikolorki" igra se u ponedeljak od 17 časova. Derbi Grupe A između Srbije i Turske, koji će verovatno odlučiti i pobednika prve faze u Ankari, igra se u četvrtak.

Na Evropskom prvenstvu prvi put nastupa 24 reprezentacije. Šampionat Starog kontinenta igra se u četiri države, a pored Turske, u kojoj će se igrati završnica, domaćini su još Mađarska, Poljska i Slovačka.