Španska trojka našla se na pobedničkom postolju trke Moto GP-a u Silverstonu. Ali, prvo mesto nije osvojio Mark Markez, već Aleks Rins.

Vozač Suzukija trijumfovao je ispred svog zemljaka i vodećeg u generalnom plasmanu. Ovom pobedom Rins je ostao na trećem mestu, ali je smanjio zaostatak za vodećim Markezom i Andreom Doviciozom.

Italijan je već na startu trke doživeo težak pad, međutim osim kratkog gubitka pamćenja, nije imao ozbiljnije povrede i prelome. Vozač Dukatija ostao je na drugom mestu u generalnom plasmanu, ali njegov zaostatak za vodećim Markezom, sedam trka pre kraja šampionata, iznosi 78 bodova.

Treće mesto u Silverstonu zauzeo je Maverik Vinjales na Jamahi.

Zanimljivo da je Markez, petostruki šampion sveta na Hondi, do sada samo jednom u "kraljevskoj klasi" pobedio u Brtitaniji i to 2014. godine, dva puta je bio drugi.

Rinsu je ovo druga pobeda u sezoni, pošto je bio najbolji i početkom takmičarske godine u Americi. Po broju pobeda ove sezone izjednačio se sa Doviciozom. Markez ih ima šest, s tim da je samo u SAD odustao, a sve ostale trke je završavao, ako ne kao prvi, onda kao drugi, Petrući i Vinjales su po jednom pobedili u tekućoj sezoni.

Vozači se sele u San Marino, gde se 15. septembra nastavlja šampionska trka.