Srpska kajakašica Milica Starović izborila je olimpijsku normu u jednosedu na 500 metara.

Starovićeva je finale K1-500 na Svetskom prvenstvu u Segedinu izveslala za minut i 59,19 sekundi, čime je zauzela četvrto mesto.

Trijumfovala je Novozelanđanka Lisa Karington (1:55.76), ispred Beloruskinje Volhe Hudženke (1:57.39), dok je treća kroz cilj prošla Mađarica Danuta Kozak (1:58.01).

Milica je postala 34. članica olimpijskog tima Srbije, a druga iz svog sporta. Za sada su pored nje "vize" za Tokio obezbedili Ivana Španović (skok u dalj), Anja Crevar, Čaba Silađi, Vuk Čelić (plivanje), Tijana Bogdanović (tekvondo), zatim imamo obezbeđena i četiri mesta u streljaštvu (određuje nacionalni savez ko će na Igre), a od ekipnih sportova plasman su do sada obezbedili vaterpolisti i odbojkašice Srbije.

Muška posada četverca na 500 metara, Stefan Vekić, Nebojša Grujić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević, šampionat u Segedinu završila je na sedmo mestu u B finalu, pošto je stazu izveslala za minut i 25,67 sekundi.

Ženska posada četverca na istoj deonici: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Marija Dostanić trku B finala izveslala je za minut i 44,79 sekundi, što je bilo dovoljno za deveto mesto.

Marko Tomićević i Milenko Zorić ovogodišnje Prvenstvo sveta završili su na drugom mestu u C finalu, pošto su kroz cilj prošli za tri minuta i 35,49 sekundi.

Naši reprezentativci koji u olimpijskim disciplinama nisu uspeli u Segedinu da izbore olimpijske kvote, a takmiče se u jednosedima i dvosedima narednu šansu imaće sledeće godine, na evropskim dokvalifikacijama u Račicama, kao i na Svetskom kupu 2 u Duisburgu.