Srpska kajakašica Milica Starović plasirala se u finale jednoseda na 500 metara na Svetskom prvenstvu u Segedinu.

Ona je u svojoj kvalifikacionoj grupi ubedljivo trijumfovala, pošto je stazu izveslala za minut i 56,02 sekunde.

Za medalju i mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine boriće se u nedelju od 11.44.

Starovićeva je prethodno zauzela sedmo mesto u finalu K1-200.

Ženska posada četverca na 500 metara polufinalnu trku izveslala u vremenu minut i 35,22 sekunde, što je bilo dovoljno za peto mesto, odnosno nije bilo dovoljno za glavno finale.

Nikolini Moldovan, Milici Starović, Kristini Bedeč i Mariji Dostanić poslednjeg dana šampionata u Segedinu preostaje borba u B finalu, koje je na programu od 10.44.

Muški četverac na 500 metara je u svojoj polufinalnoj grupi zauzeo šesto mesto, pošto je kroz cilj prošao za minut i 22,06 sekundi.

Stefan Vekić, Nebojša Grujić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević nisu uspeli da se izbore za prolaz u finale i šampionat će završiti u B finalu u nedelju od 10.38.

Olimpijski vicešampioni u dvosedu na 1.000 metara, Marko Tomićević i Milenko Zorić, takođe nisu uspeli da se plasiraju u finale i uđu u borbu za olimpijske norme za Tokio.

Tomićević i Zorić su u svojoj polufinalnoj trci zauzeli sedmo mesto, pošto su stazu izveslali za tri minuta i 30,80 sekundi. Oni će šampionat u Segedinu završiti u C finalu u nedelju od 11.04.