/od reportera MONDA iz Berna/

Miloš Degenek
bio je heroj Crvene zvezde u prethodnom ulasku u Ligu šampiona, kada je dva puta asistirao El Farduu Benu, da bi ovoga puta u plej-ofu protiv Jang Bojsa dočekao i svoj prvi pogodak u dresu šampiona Srbije.

Zahvaljujući njemu, već posle deset minuta Zvezda je izjednačila rezultat na stadionu "Švajcarska", potom je povela preko Garsije, ali na kraju nije slavila...

I pored toga ima odličan rezultat pred revanš u Beogradu za sedam dana (2:2).

"Teška utakmica, mnogo kvalitetna sa obe strane. Ima dosta pozitivnih stvari, kao i onih koje možemo da naučimo o njihovoj igri za revanš. Drago mi je zbog gola, ali važnije mi je da uđemo u Ligu šampiona. Tek je poluvreme, ništa nije gotovo", kazao je uvek raspoloženi Miloš Degenek koji je potom dao i prognozu za meč na stadionu "Rajko Mitić".

"U Beogradu će da 'gori' i Bože zdravlja da uđemo u Ligu šampiona. Očekujemo pun stadion, da naši navijači budu i oko stadiona i na tribinama i na krovu čak. Bilo bi stvarno sjajno da na 'Marakani' uđemo u Ligu šampiona".

Ovo je prvi put da je neki srpski klub igrao na meču na kome se koristi VAR tehnologija i nije išla u korist Zvezde, pošto je posle pregledanja snimka dosuđen penal za Jang Bojse.


"Igrao sam šest meseci u Arabiji sa VAR-om. Da je nama svirao rekli bismo da je super, ali pošto nije onda će neki reći da ne valja. Sve je to deo modernog fudbala".

Kazao je da je gol proslavio u publici gde su bili brat, otac i majka, tako da je njima otrčao u zagrljaj, ali da je zbog toga dobio i opomenu od sudije iz Holandije koji mu je kazao da će u slučaju da ponovi dobiti žuti karton.

Pogledajte njegovu izjavu iz Berna.

Izvor: MONDO