Miloš Degenek je posle prve utakmice u Beogradu bio ljut zbog ponašanja igrača Kopenhagena i najavljivao je da će "proraditi srpski inat", a posle velike drame koja je trajala tri sata na "Parkenu" - mogao je i da "likuje" zbog prolaska Crvene zvezde u plej-of Lige šampiona.

Sjajni štoper se vratio na vreme da pomogne Zvezdi da dođe na korak od "mušeme", Evropa je već obezbeđena, a posle utakmice je još jednom pokazao koliko je iskren.

Kazao je da su mu Trnava i Salcburg bile napete, ali da voli povuci-potegni utakmice, kao što je bila večerašnja protiv Kopenhagena koja je odlučena posle 22 izvedena jedanesterca, od kojih su za jedan precizniji bili igrači Zvezde...

/HEROJ JE MILAN BORJAN - ZVEZDA IMA EVROPU, IGRA ZA LIGU ŠAMPIONA/

"Posle svakog promašenog penala smo verovali, i kad je bilo povuci-potegni, svaki igrač koji je šutirao je, oprostite što moram reći - imao muda da izvede penal pred njima, to je potrebno, dao ga ili promašio - moraš to da imaš da izvedeš. Svaka čast svim momcima i Borjanu, pokazali smo kao ekipa da smo porasli, zbližili smo se još više kao porodica", kazao je Miloš Degenek novinarima u Kopenhagenu i dodao:

"Shvatili smo šta znači igrati velike utakmice, da se ne predaje, da se gine, da gazimo jedni za druge!".

Posebno zanimljiva izjava odnosila se na trenera Stolea Solbakena i njegove igrače.

"Mnogo mi je drago što smo ih prošli, verovali su, ovaj njihov gospodin trener se malo zaje**o kad je krenuo nas da potcenjuje. Ne zna ko smo, ne zna šta smo, naše životne priče, nisu kao njihove što su jeli zlatnim viljuškama...", kazao je Degenek.

/VIDEO: POGLEDAJTE SVE PENALE SA "PARKENA" VEČERAS!/

Novinari su ga obavestili da je trener šampiona Danske imao takođe tešku životnu priču pošto je bio klinički mrtav, ali se oporavio i Kopenhagen vodio do mnogo titula.

"To ne znam, kažem za nas, oni su elegantna država, ali ne znaju naše ratove, bombardovanja, imamo to kada se pokaže ko smo i šta smo".

Izvor: MONDO/Jovan Terzić