Košarkaši Crvene zvezde privode kraju odmor i narednih dana će se okupljati u Beogradu, jer će od sledećeg ponedeljka, 19. avgusta, ponovo biti pod svakodnevnom komandom trenera Milana Tomića.

Šampioni Srbije i ABA lige počeće pripreme prvih dana naredne nedelje uobičajenim lekarskim pregledima, posle kojih će prvi trening imati u četvrtak, 22. avgusta.

Klub sa Malog Kalemegdana objavio je da je program priprema značajno drugačiji u odnosu na pređašnja vremena, kada je rad u predsezoni trajao znatno duže.

"U svetskoj košarci postavljen je standard da pripreme traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica. Stoga, stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vreme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan
individualnih priprema u clju da dođu spremni na prvo okupljanje, a oni su pokazali veliku dozu profesionalizma".

Prema Zvezdinom objašnjenju, rezultati lekarskih tekstova i viđenog u teretani kreiraće dalji program treninga - i timskih i individualnih.

"Kako je prvi trening meč već 1. septembra, praktično će ekipa odmah ući u predtakmičarski ritam i intenzivno se spremati za veoma napornu sezonu koja predstoji. Protekla sezona je pokazala da stručni štab Crvene zvezde veoma dobro zna da tempira formu da ekipa bude ona prava kada je najpotrebnije", takođe je poručeno.

Prema trenutnom planu, crveno-beli odigraće sedam utakmica pre odlaska u Zagreb, na Superkup ABA lige.

Rivali ekipe Milana Tomića u Beogradu će biti Oldenburg, Darušafaka, Mornar i ekipe čija će imena biti naknadno objavljena, a potom će se crveno-beli preseliti u Atinu, gde će odigrati dve utakmice protiv Olimpijakosa (jednu 'zatvorenog' karaktera, a drugu 'otvorenu'), između čega će odmeriti snagu i formu protiv Peristerija.

Posle boravka u glavnom gradu Grčke, crveno-beli će otići u Zagreb, gde će od 25. do 29. septembra biti održan Superkup ABA lige.

Ovo su najvažniji datumi Zvezdinim priprema za sezonu 2019/20.

19.08. okupljanje prvog tima
19/20/21. pregledi u Beogradu
22.08. prvi trening u Beogradu
01.09. trening utakmica Oldenburg (Beograd)
04.09. trening utakmica Darušafaka (Beograd)
08.09. trening utakmica Mornar (Beograd)
11.09. trening utakmice u Beogradu (imena protivnika biće objavljena naknadno)
16.09. put u Atinu
17.09. trening utakmica Atina Olimpijakos (utakmica zatvorenog tipa)
19.09. trening utakmica Atina Peristeri
21.09. trening utakmica Atina Olimpijakos ( otvorena utakmica)
25-29.09. Put u Zagreb i učešće na Superkupu ABA lige