Endi Marej na mastersu u Sinsinatiju odigrao je prvi meč u singlu nakon operacije kuka u januaru.

Sastao se sa Rišarom Gaskeom u prvoj rundi i pretrpeo poraz - 6:4, 6:4.

Nakon tog duela Marej je saopštio da neće nastupati u pojedinačnoj konkurenciji na predstojećem grend slemu u Njujorku, US Openu.

On je ranije naveo da je Sinsinati prilika da proveri u kakvom se stanju nalazi nakon što je prethodnih nedelja igrao samo u dublu, kako mu povratnički meč u singlu ne bi bio na turniru na kojem se igra do pet setova.

Škot je naveo da će u Njujorku igrati samo u parovima i miksu.

"Organizatori US Opena tražili su da se izjasnim o prihvatanju 'vajld' karte pre meča sa Gaskeom, ali sam osećao da nisam u stanju da donesem takvu odluku. Odlučio sam da je ne prihvatim jer nisam znao kako ću se osećati posle prvog odigranog singla nakon duge pauze i nisam želeo da možda dođem kasnije u situaciju da ipak odustanem od turnira", rekao je bivši "broj jedan".

Marej je istakao da je svestan da ga čeka dug put, jer je i dalje daleko od forme, ali da je srećan što je opet na terenu nakon što je posle operacije kuka bio suočen sa situacijom da se možda nikada više neće vratiti tenisu.

"Osećam da ima mnogo stvari koje mogu da popravim i da igram bolje i nadam se da će na sledećem meču moja igra napredovati", naveo je Marej, koji je 2012. osvojio titulu na US Openu.