Dok je reprezentacija Srbije u ponedeljak igrala protiv Litvanije u Kaunasu, njen kapiten Miloš Teodosić bio je u Bolonji, zbog pregleda svog povređenog stopala.

Dan nakon što je obnovio problem koji ga je neretko mučio, Teo je otišao u Italiju na terapije koje će uskoro razjasniti da li će selektor Aleksandar Đorđević moći da ga povede na Svetsko prvenstvo u Kinu.

Nakon utakmice i pobede u Litvaniji, selektor je govorio o iskusnom plejmejkeru i potvrdio da Teo nije "otpisan" za Svetsko prvenstvo.

Prema Đorđevićevim rečima, stručni štab i lekarski tim pratiće Teodosićevo stanje iz dana u dan, da bi bili sigurni da li on može ili ne na Svetsko prvenstvo (31. avgust - 15. septembar).

"On nije 'otpisan' za Svetsko prvenstvo. On je u procesu lečenja. Idemo iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, da bismo videli da li će moći ili ne. Sada ne možemo da kažemo 'da' ili ne'... Ako ne bude mogao, biće to veliki gubitak za nas", izjavio je "Sale Nacionale", a preneli litvanski novinari.

Takođe, Đorđević je potvrdio da je Teo u Bolonji na lekarskim pregledima i da će u utorak imati prvu terapiju.

Za to vreme, reprezentacija će nastaviti pripreme pre odlaska na Akropolis kup u Atini, gde će učestvovati od petka do nedelje.