"Vatreni" su u petak posle podne imali sve...

Rezultat koji ih vodi u osminu finala (2:0) i igru kojom  se retko koja reprezentacija na EURU mogla pohvaliti. Hrvatska je "gazila" Češku i sve je u Sent Etjenu za naše komšije delovalo idilično.

Međutim...

Najave da će grupa huligana, koja duže vreme vodi rat protiv čelnika Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), prekinutu meč se obostinila. Umesto fešte, finiš utakmice 2. kola pretvorio se u pravu noćnu moru.

 U 85. minutu na teren su poletele baklje, topovski udari, došlo je do međusobne tuče na tribini gde su bili smešteni navijači Hrvatske, malo ranije se povredio Luka Modrić, a da nevolja bude veća pobrinuli su se Česi, koji su se "iz mrtvih" vratili i osvojili bod golom iz penala u sudijskoj nadoknadi.

Razočaranje među hrvatskim reprezentativcima i čelnicima saveza bilo je ogromno, ali malo ko je bio iznenađen.

"Nije ovo prvi put, već deset godina događaju nam se ovakve stvari. Istorija je nažalost takva, setite se Milana, Poljuda i svastike. Na našim greškama očito niko ne uči. Ni država, ni politika, ni institucije ne žele da reše ovaj problem", rekao je predsednik HNS-a Davor Šuker, prenosi agencija Hina.

Fudbaleri Hrvatske i Češke odigrali su juče nerešeno 2:2 u utakmici drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Meč je bio prekinut na oko pet minuta u samoj završnici zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je najavila da će pokrenuti disciplinski postupak.

Predsednik HNS-a je poručio huliganima da neće pobediti.

"Neće nas izbaciti, ponovno će nas kazniti. Mi ćemo platiti, ali ćemo i dalje pozivati ljude da dođu na naše utakmice", kazao je Šuker i osvrnuo se i na odnos politike prema reprezentaciji.

"Pa ko je iz Vlade bio na nekoj od utakmica? Imamo po deset mesta za predstavnike Vlade na stadionu, a niko ne dođe. Pogledajte ko je iz Nemačke na utakmici i kakav odnos imaju prema svojoj reprezentaciji. Ovo je sramota", rekao je Šuker.