Publika je ispratila ekipu u svlačionicu aplauzima posle pobede od 20 razlike nad Fincima, ali će ekipa izgleda dobiti "bukvicu" od selektora kada se i on pojavi tamo.

"Mora mnogo toga da se promeni", odgovorio je Aleksandar Đorđević u kameru TV Arenasport odmah sa parketa dvorane u Zrenjaninu u kojoj su "orlovi" ove srede uveče nadigrali Finsku i razočarali selektora.

ZRENJANIN POŽELEO SREĆU "ORLOVIMA": PLUS 20!

"Pristup mora da bude bitno drugačiji u svakom pogledu. Pristup i odgovornost kada se obuče ovaj dres. Moraju to hitno da shvate. Pre svakog od nas postojali su ljudi koji su osvajali medalje i trofeje u ovoj opremi i zato svako od njih mora da spusti zadnjicu na zemlju i zapita se šta u ovom trenutku može da pruži ekipi, a ne šta ekipa može da pruži njemu", govorio je Đorđević ljutitim tonom.

/EVO KADA DOLAZI JOKIĆ!/

* pogledajte ekskluzivno gostovanje Đorđevića u Mondo podkastu "Šesta lična" *

Izvor: YouTube/MONDO PORTAL

"Individualci u ovom sportu ne postoje", nadovezao se i potom začudio…

"Ne znam, radili smo dobro na Kopaoniku, znam da nam se priključuju igrači svaki dan i da smo daleko, daleko od forme kakvu želimo, ali svako ko trenira u ovom timu mora da zna da samo iz odbrane možemo da odigramo košarku koja će dati rezultat sutra".

Novinarka ga je tada upitala za očekivan ulazak "NBA košarkaša" u rad sa ostatkom tima, međutim Đorđeviću se nije dopala ta konstrukcija, već je zatražio da i oni budu nazvani kao i ostali – igrači.

"Potrebno je da još nekolicina igrača uđe u sistem rada", rekao je, pa nastavio.

"Imena ne igraju, igraju osobe na terene, koje moraju da budu svesne odgovornosti kada se pojave u ovoj opremi. Prema tome, vrlo nam je jasno šta nam je činiti u narednom periodu. Biću veoma kritički raspoložen", naglasio se i, na kraju, zahvalio se Zrenjanincima na podršci."Hoću da se zahvalim Zrenjaninu, ali i Čačku, koji su nam pokazali mnogo ljubavi, ljubavi kakvu ovi momci zaslužuju zbog svega što su uradili do sada za reprezentaciju Srbije. Verujem da će tako biti i u Beogradu. To je najlepši utisak koji nosim iz Zrenjanina, rezultat nije toliko bitan, ali je bitno kako je do tog rezultata došlo", rekao je selektor.

Na momcima je da u subotu od 21 u "Beogradskoj areni" isprovociraju drugačije izjave selektora Đorđevića i reaguju adekvatno na ovu kritiku.