Nikola Vučević spreman je da posle odlične sezone u Orlando Medžiku (20,8 poena i 12 skokova po utakmici) i potpisivanja novog ugovora (četiri godine, 100 miliona dolara) obraduje ljubitelje košarke u Crnoj Gori.

Zemlja sa manje od 700.000 stanovnika, krajem avgusta u Kini će debitovati na šampionatu sveta, nakon što je u kvalifikacijama nadmašila renomirane selekcije poput aktuelnog evropskog prvaka Slovenije i Letonije.

Crna Gora će se takmičiti u teškoj grupi, sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom, ali Vučević kaže da će sa saigračima rado prihvatiti taj izazov.

Među njima su samo dvojica starijih od 30 godina...

"Imamo mnogo energije i motiva da u Kini uradimo velike stvari. Idemo da se borimo i takmičimo, a verujem da možemo da iznenadimo mnoge ljude i timove. Prvi cilj je plasman u drugu fazu. Posle toga, što se duže zadržimo na turniru, to bolje", poručio je Vučević u razgovoru za sajt FIBA.

Ako zauzmu neko od prva dva mesta u grupi, Crnogorci će se sasvim izvesno sastati sa SAD, koja će i u oslabljenom sastavu biti veliki favorit u odnosu na Tursku, Češku i Japan.

"Razmišljamo prvenstveno o našoj grupi, u kojoj je Grčka sa Janisom Adetokunbom, Nikom Kalatesom i drugim sjajnim igračima. Spadaju među najbolje timove na celom šampionatu i realno je da u grupi zauzmu prvo mesto. Borba sa Brazilom i Novim Zelandom za drugu poziciju biće žestoka", najavio je Nikola Vučević.