Neverovatan obrt je na pomolu.

Toni Roten, plej koji je sa uspehom nastupao za NBA ekipu Filadelfiju Siksers, pre nekoliko dana postigao je dogovor sa ekipom Zadra, ali najnovije vesti govore da ipak neće igrati u ABA ligi u sezoni 2019/2020.

Litvanski novinar Donatas Urbonas, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, objavio je na Twitteru da je Amerikanac promenio odluku i da je rešio da napusti Zadar pre nego što je i došao u taj klub!

Naime, on je odlučio da karijeru nastavi u poljskom Anvilu.

Portal basketball.hr navodi da Urbonas nije želeo da navede izvor od kojeg je dobio informaciju, ali da je on vrlo pouzdan, kao i da je razlog što je Roten promenio odluku taj što je od poljskog tima dobio daleko bolju finansijsku ponudu nego od Zadra.

Sada samo ostaje pitanje da li će Zadrani uspeti da dobiju određeno obeštećenje, jer u ugovoru koji su potpisali sa američkim igračem jasno stoji koliko košta ako on odluči da se vrati u NBA ligu, a koliko odlazak u neki drugi tim u Evropi.

Roten (26 godina, 198 centimetara) je prošle sezone nastupao za estonski klub Kalev, koji se takmiči u VTB ligi, i u proseku je beležio 15 poena, 2,6 skokova i pet asistencija po meču.