Stefan Krečmar nekada je "prašio" rukometnim terenima, a 12 godina nakon završetka uspešne karijere odlučio je da se oproba u drugim "vodama".

Legendarni nemački rukometaš, koji je osim po dobrim igrama ostao upamćen i po brojnim tetovažama, pirsingu i čestim promenama boje kose, prihvatio je da bude vaterpolo trener.

I to nemačke reprezentacija veterana!

On je posle samo nekoliko razgovora sa igračima odlučio da se oproba u novom poslu i izazovu, i pomogne im, budući da je dosadašnji selektor Dirk Tizman zbog prihvatnih obaveza morao da se povuče sa klupe.

Nemačka vaterpolo selekcija veterana nastupa na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, a Krečmar je odlučio da im pomogne svojim savetima.

Održao je nekoliko sastanaka sa njima, a odlučio je da ne putuje na šampionat, već je putem video linka svakodnevno u kontaktu sa ekipom i pomaže im svojim savetima.  

"Da, prihvatio sam poziv i spremam momke za titulu. Svakodnevno im putem video linka šaljem savete, usmeravam ih na protivnike, ukazujem na važne stvari i nadam se da ćemo biti uspešni", poručio je Krečmar, koji je kao mali voleo, i čak i trenirao vaterpolo.

Stefan Krečmar, koji ima 46 godina, sa ekipom Magdeburga svojevremeno je osvojio titulu prvaka Evrope, dok je sa rukometnom selekcijom Nemačke osvojio zlatnu medalju na Evropskom kupu 2002, i srebro na Svetskom prvenstvu godinu dana kasnije. Drugo mesto pripalo im je na i Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.