Australijanci su požurili!

Na nešto više od tri nedelje pred početka Mundobasketa u Kini, "Oziji" su saopšitili konačan spisak od 12 košarkaša koji će sigurno putovati na turnir, tako da prekobrojni neće biti čak ni isprobani u prijateljskim utakmicama protiv Kanade i SAD.

Na spisku je i Džok Lendejl, doskorašnji igrač Partizana, a prednost su dobila i iskusna imena tamošnje košarke koja smo viđali i na prethodnim takmičenjima.

To se pre svega odnosi na Arona Bejnsa, Endrjua Boguta, Patija Milsa, Metjua Delavedovu i Džoa Inglsa, dok je novi NBA košarkaš među njima i Džona Bolden - bivši igrač FMP, Crvene zvezde i Makabija - sada član Filadelfije.

/GREG POPOVIČ OKUPIO REPREZENTACIJU: NA VAS RAČUNAM/

Osim njih tu su i Ksavijer Kuks, Kameron Glidon, Kris Gulding, Nikolas Kej i Nejtan Sobi, pa se već sada može reći da "bumeri" imaju respektabilan sastav.

Mnogi ih smatraju kao jedne od "favorita iz senki", koji bi mogli da naprave iznenađenje na Mundobasketu i umešaju se u borbe za medalje, a Srbija se sastala sa njima na prethodnim Olimpijskim igrama i "održala im lekciju" velikom pobedom.

U polufinalu je bilo 87:61 za Srbiju.

Australija se takmiči u grupi "H" sa Kanadom, Senegalom i Litvanijom, a mnogi su ovu grupu opisali kao "grupu smrti".

/KANADA SPISAK ZA MUNDOBASKET: I KOD NJIH DOSTA OTKAZA/