Važe za jednog od favorita "iz senke", ali ni oni u Kinu ne dolaze u najjačem sastavu!

Košarkaška reprezentacija Kanade u konsantnom je rastu prethodnih godina i to je sa sobom "povuklo" i veliki broj dobrih igrača u NBA ligi, međutim - ponekad i to nosi posledice, pošto se igrači čuvaju za klupski dres i državni tim im nije prioritet...

To je na svojoj koži osetio i selektor Nik Nurs, inače trener Toronta šampiona NBA lige, pošto su mu pred početak priprema otkazali važni košarkaši.

To su Šej Gidlžs-Aleksander (Oklahoma) i Tristan Tompson (Klivlend), koji su bili na prvobitnom spisku, dok je potvrđeno da se ni Endrju Vigins (Minesota) nije predomislio.

Na spisku Kanade su i dalje Džamal Marej (Denver) i Er Džej Baret (Njujork Niks), međutim njih dvojica neće ići na Mundobasket pošto se oporavljaju od povrede, dakle selektor im je izašao u susret - nešto slično kao Đorđević sa Mačvanom.

/GREG POPOVIĆ OKUPIO AMERIKANCE: KO JE SVE TU, A KO NIJE?/

U odnosu na prvobitni spisak izostali su (ili bolje rečeno "precrtani" su) i Dvajt Pauel (Dalas) i Trej Lajls (Juta), kao i novi košarkaš Baskonije - Nik Stauskas.

Dakle, preostalih 19 košarkaša sa kojih će Nik Nurs izabrati 12 putnika za Kinu su:

Aron Best (Ludvigsburg), Kem Birč (Orlando), Kris Bušar (Toronto), Ošej Briset (Toronto), Melvin Ežim (Malaga), Brejdi Heslip (Istanbul), Kori Džozef (Sakramento), Kaza Kadžami-Kin (Mitldojčer), Endrju Nembhard (Florida), Duan Notis (Raptors 905), Keli Olinik (Majami), Judžin Omuri (Oregon), Kevin Pangos (Barselona), Adison Paterson (Bela Vista), Fil Skrab (Estudijantes), Tomas Skrab (Strazbur) i Kajl Viltdžer (Turk Telekom).

Kanada se na Mundobasketu takmiči u grupi "H" sa Senegalom, Litvanijom i Australijom.