Na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, Vučić je predložio, a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

Ističe se da se "nikada nije dogodilo da država ovako sistemski pomogne klubove".

"Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacija prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova", rekao je Jelenić.

Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba (učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige ) i šest ženskih klubova.

"Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja... Neće biti bacanja u bunar i savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe deo novca će ostati i za akcije saveza".

Jelenić je rekao da je Vučić, prošle godine, posle osvajanja evropskog zlata, inicirao kod Vlade Srbije da pomogne da se Vaterpolo savez reši velikog duga.

"Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog ali prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću", rekao je Vučić.

Druga vest sa sastanka je izgradnja bazena u Beogradu.

"I tu smo dobili apsolutnu podršku predsednika. O tome se već pričalo, sada smo u fazi projekta. Mislim da će se novi objekat, prvi posle 40 godina, izgraditi na Novom Beogradu ali još malo strpljenja i sve će biti poznato. Moram da kažem i da Vaterpolo savez podržava mere Grada Beograda prema SC 'Milan Gale Muškatirović' jer je u interesu i građana i sportista", rekao je Viktor Jelenić.