Marko Gudurić (24) prvi put je prošle nedelje bio u Americi i ostvario san potpisavši NBA ugovor sa Memfis Grizlisima.

Logično, pred doskorašnjim bekom Fenerbahčea je mnogo nepoznanica i o životu u SAD i o tamošnjoj košarci, a jedan od onih koji će brinuti o njemu je Skuni Pen (42), Amerikanac koji je u Srbiji i Evropi ostavio dubok trag kao igrač.

Nekadašnji ljubimac navijača Zvezde u ponedeljak je zvanično postao jedan od asistenata u stručnom štabu glavnog trenera Memfisa, Tejlora Dženkinsa.

Zajedno sa hrvatskim stručnjakom Nevenom Spahijom i još četvoricom novih pomoćnika, Pen će se starati o ekipi i razvoju igrača, među kojima će biti i Gudurić, koga su crveno-bele tribine "Pionira" zavolele 12 godina nakon što je pred njima sa uspehom igrao njegov novi trener.

Pen je nosio dres Zvezde u sezoni 2002/03 i za kratko vreme postao jedan od najboljih Amerikanaca koji nisu nosili dres kluba sa Malog Kalemegdana. Potom je prešao u Cibonu, a zatim je igrao i za Olimpijakos (u dva navrata), Skavolini, Virtus, Efes...

/10 najboljih stranaca KK Crvena zvezda/

Igračku karijeru završio je 2011, a potom je postao direktor sektora za razvoj igrača na Univerzitetu Ohajo Stejt.

Zajedno sa Gudurićem, i on će napraviti veliki iskorak od jeseni, a navijačima Zvezde je na Twitteru odgovorio da će brinuti o srpskom beku.