Posle trijumfa u Poljskoj i "overavanja" vize za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, ženska reprezentacija Srbije u odbojci doputovala je u ponedeljak u Beograd.

Na Aerodromu "Nikola Tesla", srpske junakinje dočekali su najbliži članovi porodice i prijatelji, a one su bile sve vreme nasmejane, uprkos očiglednom i opravdanom umoru.

Uostalom, pre manje od 24 časa one su spektakularno savladale Poljsku u utakmici odluke, koja je direktno odlučivala o tome ko će direktno izboriti kartu za Japan.

"Bilo je teško i naporno, naročito poslednja utakmica u kojoj smo igrali protiv Poljske i publike, koja je bila divna. Odavno nismo igrale u takvoj atmosferi. Drago mi je što smo uspele uz sve te poteškoće, što je bio cilj. Sledi Evropsko prvenstvo i treba što bolje da se pripremimo", rekla je Brankica Mihajlović po povratku u Beograd.
Pre trijumfa u meču protiv domaćina, pred našim devojkama pale su reprezentacije Tajlanda i Portorika.

"Utakmica je bila za očekivati, Poljakinje nisu imale šta da izgube, igrale su sjajan meč. Nismo bile na nivou na kom možemo da budemo i bilo je teško. Najbitnije je da smo se plasirale", kazala je Stefana Veljković.

Selektor Zoran Terzić naglasio je da ekipa ima još mnogo prostora za napredak i upozorio da takmičarsko leto nije gotovo, jer će njegova ekipa od 23. avgusta do 8. septembra igrati na Evropskom prvenstvu u Ankari.

"Koliko god utakmica protiv Poljske bila napeta, puna problema, imali smo osećaj da ne možemo da je izgubimo. Dobili smo je, ali to nije ona igra koja nas je krasila na Svetskom prvenstvu. Nemamo utakmica u nogama. Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu biti puno bolji", rekao je Terzić.

Srpske odbojkašice će imati nekoliko dana slobodno, potom će se spremati u Beogradu i Beleku u Turskoj.