Košarkaški klub iz beogradskog naselja Dorćol započeo je novu sezonu.

U ponedeljak, 5. avgusta, šef stručnog štaba KK Dinamik Miro Alilović okupio je ekipu na startu priprema za takmičarsku 2019/20, u kojoj će njegovi izabranici igrati u ABA 2 ligi i u srpskim nacionalnim takmičenjima.

Prvoj prozivci odazvali su se igrači: Dušan Beslać, Bogan Tejić, Vuk Vulikić, Vladimir Radomirović, Aleksandar Sokolović, Dušan Stojičić, Toma Vasiljević, Aleksa Stepanović, Danilo Ostojić, Ivan Smiljanić, Ognjen Lacmanović, Vuk Knežević i Petar Jojić.

To nije kompletan tim Dinamika, jer su pojedini dobili duži odmor zbog obaveza u reprezentaciji.

Prvog dana priprema, o sastavu tima govorio je sportski direktor, Mirko Pavlović.

"Na predlog šefa stručnog štaba Mira Alilovića ekipa je pojačana na dve deficitarne spoljne pozicije dovođenjem Ivana Smiljanića i Aleksandra Sokolovića. Smatram da su oni pravi igrači za naš klub, da nam donose potreban kvalitet ali i iskustvo za nivo takmičenja u kojima čemo učestvovati ove sezone", rekao je on.Prema rečima nekadašnjeg igrača i direktora Crvene zvezde, ambicije Dorćolaca u narednoj sezoni su jasno istaknute, ali i formirane u skladu sa klupskom strategijom.

"Ciljevi su da se ove sezone kroz KLS plasiramo u ABA 2, a da u regionalnom takmičenju ponovo budemo u konkurenciji za najviši plasman. Strategija kluba ostaje ista - u seniorskom timu se nalazi veliki broj mladih i perspektivnih košarkaša, a još njih ćemo regrutovati i u periodu koji je pred nama".

Takođe, Pavlović je dodao da je vizija Dinamika da prvi tim popunjava igračima iz sopstvenog pogona.

"Kvalitetan rad u mlađim kategorijama je i dalje apsolutni imperativ", naglasio je direktor kluba.

Prvi meč u ABA2 ligi Dinamik će odigrati 2. oktobra na gostovanju u Splitu.