Postoji velika šansa da do pre par dana niste ni čuli da Microsoft poseduje svoju striming platformu zvanu Mixer i, naravno - niste jedini! Ova platforma je generalno stajala u senci Twitch-a i ljudi iz Microsoft kompanije su je koristili kako bi promovisali svoje ekskluzive i važne objave.

Međutim, sad je doneta odluka da se nešto promeni i to u nindža stilu. Kompanija iz Redmonda je pre nekoliko dana, za još uvek nepoznatu svotu novca, “otela” najpoznatijeg gaming stimera na svetu, Tajlera “Ninja” Blevinsa, sa Twitch platforme, kako bi on ekskluzivno pravio video sadržaj za Mixer platformu.

Ekskluzivnost podrazumeva i to da Ninja ne sme više da strimuje na Twitch platformi, već samo na Mixer, čime je glavni cilj da se ova platforma popularizuje.

Nije trebalo mnogo vremena da prođe, pa da Microsoft vidi plodove svoje odluke, jer je za svega par dana Ninja sakupio preko pola miliona pretplatnika (oko 640.000 u trenutku nastanka ovog teksta) na novoj platformi. Kao rezultat je zabeležen i veliki broj novih korisnika i preuzimanja Mixer aplikacije, o čemu govori podatak da je ona sada najbrže i najviše preuzimana na Apple AppStore prodavnici.

Bitno je uzeti u obzir podatak da je trenutno u toku i promocija, kojom je pretplata na Ninju besplatna, ali to ne umanjuje uspeh ovog popularnog igrača i platforme, na koju je privučena gomila novih gledalaca, objavio je Play! Zine.

Ninja u pauzi između objavljivanja video priloga Fortnite igre privodi kraju i svoju knjigu, u kojoj ćemo možda videti koliko se obogatio i koliko mu je Microsoft para ulio u džepove.

Nije malo, to je sigurno!

Da li vi pratite Ninja-u na novoj Mixer platformi?