Uobičajeno ambiciozna Lokomotiva Kubanj aktivno pravi tim za sezonu 2019/20.

Poslednje pojačanje kluba iz Krasnodara je NBA igrač, Sem Deker (25 godina, 206 centimetara), krilni centar koji je prošle sezone nastupao za Vašington Vizardse.

Amerikanac iz Viskonsina stekao je nacionalnu popularnost nastupajući za istoimeni univerzitet, sa kojim je u polufinalu završnog turnira koledža 2015. napravio veliko iznenađenje. Zajedno sa Fredom Kaminskijem (krilnim centrom Finiksa), Bronsonom Kenigom (bivšim šuterom Mornara) i Najdželom Hejsom (Galatasaraj, Žalgiris) on je predvodio saigrače u trijumfu protiv dotad nepobeđenog Kentakija.

Iako je Djuk trijumfovao u velikom finalu, Deker se pokazao na najvećoj pozornici i zaslužio da ga Hjuston tog leta odabere kao 18. "pika".

Međutim, u NBA ligi mu se nisu složile stvari, pa nije ostavio značajan trag u Rokitsima (2015-17), Klipersima (2017) i Klivlendu (2018), kao ni u Vašingtonu. Zbirno je odigrao tačno 200 utakmica u NBA ligi, pa ovog leta "prelomio" da je vreme da započne evropsku karijeru.

Kako će to izgledati, ljubitelji košarke u Beogradu moći će da vide uživo 22. oktobra, kada Deker bude gostovao sa Lokomotivom u Štark areni, domu Partizana.