Teži deo priprema je zvanično gotov, sada je na redu svima mnogo zanimljiviji deo - utakmice.

Košarkaška reprezentacija Srbije "sišla" je sa Kopaonika u Čačak i u nedelju uveče odigrala prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 15. septembar).

Rival je bio Borac, a ekipa Aleksandra Saše Đorđevića pobedila je više nego ubedljivo - 97:66.

"Sale Nacionale", koji je u subotu posetio Leposavić i tamo obećao da će "peške doneti titulu ako je osvoji", izveo je pred čačansku publiku ekipu u sastavu:

Teodosić, Simonović, Bjelica, Lučić, Milosavljević, Raduljica, Birčević, Todorović, Micić, Jović, Avramović, Jovanović i Marjanović, koji se pre nekoliko dana priključio saigračima, nakon što je proveo nedelje individualno radeći, kao i ostali NBA igrači.


Interesantno je da je reprezentacija poslednji put igrala u Čačku davne 1972. godine, kada je Ranko Žeravica doveo u grad na Moravi, gde se srela protiv selekcije Sovjetskog saveza.

Očekivano, "orlovi" su srdačno dočekani pred više od 3.000 gledalaca, a domaćin je dodelio plakete reprezentativcima koji su igrali za Borac - Aleksi Avramoviću, Miroslavu Raduljici i Milošu Teodosiću. Takođe, nagrađeni su i novi član stručnog štaba reprezentacije Darko Rajaković, kao i predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Dejan Tomašević i selektor Aleksandar Đorđević.

Najefikasniji među "orlovima" bili su Nemanja Bjelica sa 19 i Boban Marjanović i Miroslav Raduljica sa po 18 poena.

Visoki igrači postigli su značajan broj poena, a to bi moglo da bude promenjeno već od sledeće utakmice, u kojoj će dres Srbije obući i Bogdan Bogdanović, koji večeras nije bio u sastavu.

Takođe, ekipi će se u narednim danima pridružiti i Marko Gudurić i Nikola Jokić, za koga nije bilo planirano da dođe na pripreme na Kopaonik.

Borac - Srbija 66:97 (24:30, 13:28, 12:20, 17:19)

Borac: Knežević 8, Alikadić 5, A. Krsmanović, Šušić, Glišović 2, S. Krsmanović 12, Gavrilović, Majstorović 8, Dumić 2, Ćurčić 1, Kočović 14, Koračin, Čarapić 14

Srbija: Teodosić 2 (6 as), Simonović 8, Bjelica 19 (5 sk, 3 as), Lučić 9, Milosavljević 10, Raduljica 18, Birčević 2, Todorović, Micić, Jović 4 (5 as, 5 sk), Avramović 5, Jovanović 2, Marjanović 18 (7 sk)

Nakon ovog susreta, "orlovi" će u sredu u Zrenjaninu ugostiti Finsku, a zatim će u subotu u Štark areni na Novom Beogradu odigrati treću i poslednju pripremnu utakmicu u Srbiji. Posle toga gostovaće Litvaniji, pa će pre puta u Kinu učestvovati i na Akropolis kupu u Grčkoj.