Prvi šok za navijače Partizana usledio je malo po okončanju sezone u Superligi.

Marko Jovanović raskinuo je ugovor sa "parnim valjkom"!

Vest je zatekla mnoge, pa i samog igrača, koji se nepunih šest meseci ranije vratio u Humsku kao veliko pojačanje. Od strane stručnog štaba i sportskog direktora označen je kao vrlo bitan igrač za crno-bele, što je izdanjima na terenu i pokazao.

Bio je standardan i, činilo se tada, siguran deo ekipe koju će Tomić i Iliev dopunjavati ovog leta.

Jovanoviću su se, međutim, prvo zahvalili. Dugo je ćutao, a onda je, ipak, otvorio dušu.

"Šokiran sam odlukom, ništa nije ukazivalo da će tako da se završi", počeo je Marko priču za "Mozzartsport".

Iskusni defanzivac kaže da čak nije bilo ni nagoveštaja da će u klubu da mu se zahvale po okončanju prošle sezone, pogotovo što je postignutim golom protiv Javora u finalu Kupa dao veliki doprinos da se pehar posle pet godina vrati u Humsku.

Jovanović podseća da je od trenera Ivana Tomića ranije dobio odmor kako bi se što spremniji priključio pripremama za novu sezonu.

"Silom prilika sam vraćen za meč sa Vojvodinom, da bih nekoliko dana posle tog meča ostao zatečen. Nije mi bilo lako, pogotovo što mi niko iz stručnog štaba nije rekao da postoji mogućnost rastanka", nastavlja otvoreno Jovanović.


Marku je šokantnu vest saopštio sportski direktor Ivica Iliev.

"Rečno mi je da je to odluka Ivana Tomića. Čoveka izuzetno poštujem, jer mi je u prvom mandatu bio sportski direktor, sada trener. Opet, nije mi bilo svejedno. Nisam zaslužio da na taj način saznam da se na mene ne računa. Pogodilo me", rekao je Jovanović i dodao: "Nisam toliko bitan da ne mogu da budem oteran ili da nisam nečija želja, ali me je pogodio način na koji je sve urađeno. Odnosom prema dresu, iskrenošću i onim što sam dao ekipi minulih meseci, rizikujući ponekad svoje zdravlje, zaslužio sam da mi se to kaže direktno", iznosi ono što mu je na srcu Jovanović.

Kratko mu je rečeno da nije u planovima trenera Tomića i novog sistema koji sprema za jesen.

"Samo mi je navedeno me da me šef ne vodi u planovima za narednu sezonu. Nije mi objašnjeno do kraja zbog čega, ali ne verujem da je zbog sistema, jer mogu u oba da funkcionišem. Smatram da zaslužujem da budem u Partizanu. Svako ima pravo da misli drugačije. Trener pogotovo. Posle svega, mogu svakog da pogledam u lice: trenera, saigrače, navijače. Bilo je boljih igrača od mene, verovatno i lošijih, svakom se kad-tad desi da se na njega ne računa, ali ne ovako..."

Fudbalera je još više začudila odluka trenera jer je tokom drugog dela prošle sezone bio standardan, a u pojedinom momentima i ključni čovek u igri Partizana.

Jovanović je naglasio da sve što se dogodilo ne umanjuje njegovu ljubav prema Partizanu i da ga posle svega voli još više. Kaže da će bodriti i dalje Partizana i da već ima ponude iz inostranstva.

Crno-belima i svima u klubu poželeo je sve najbolje...