Divljanje navijača na tribinama, prekid utakmice zbog ubacivanja baklji i potpuni kolaps hrvatskih fudbalera u finišu meča u Sent Etjenu obeležili su petak na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Jasno je da će u Hrvatski nogometni savez (HNS) veoma brzo stići kazna UEFA, a "vatreni" su odmah posle remija sa Češkom strepeli i da bi svi zajedno sa navijačima mogli da budu vraćeni kući.

Pogledajte kako su izgledali incidenti o kojima se priča:

Izvor: YouTube

Izvor: YouTubeNedugo posle utakmice, UEFA je potvrdila da će po hitnom postupku pokrenuti postupak protiv HNS-a i nije teško pretpostaviti da će sankcija biti oštra.

Prema pisanju hrvatskih medija, u subotu posle podne biće poznato da li će "vatreni" ostati na Evropskom prvenstvo.Bivši fudbalski sudija Mateo Beusan izjavio je za Hrvatsku radio-televiziju da u Zagrebu možda i ne bi trebalo da se nadaju uslovnoj suspenziji, kakva je izrečena Rusiji.

Podsetimo da su se navijači Hrvatske loše ponašali i u prvoj utakmici u Francuskoj, a da je zbog ustaških poruka na meču protiv Izraela tamošnja reprezentacija već kažnjena "zaključavanjem" stadiona u uvodnim mečevima kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

"Šansa da nas izbace uvek postoji, mi smo takoreći povratnici, nismo u istoj situaciji kao Rusija, koja je domaćin Svetskog prvenstva i koja je sada dobila uslovnu kaznu. Čekamo izveštaj delegata, medicinske službe da vidimo šta je sa nesretnim vatrogascem (koga je pogodio topovski udar). Možda ga je udar povredio, postoje snimci, sve će se videti"

"Drugi smo u grupi, možemo biti prvi, teško je izbaciti reprezentaciju zbog par ljudi koji nisu za sport. Velika novčana kazna nas sigurno čeka, a možda i još par utakmica bez publike", rekao je Beusan.