Nekada Aleksandar Mitrović, od danas Petar Gigić…

Dres sa brojem 45, koji je uspešno za Partizan nosio Aleksandar Mitrović, u ponedeljak je zadužio Petar Gigić. Sada veće bivši napadač Mačve uspešno je prošao lekarske preglede, posle kojih je potpisao ugovor na četiri godine.

Gigić je rođen u Prištini 1997, ponikao je u OFK Beogradu, da bi u Mačvu prešao pre dve godine.

 Prošle sezone bio je strelac sedam golova...

"Pre svega bih želeo da se zahvalim svom bivšem klubu Mačvi iz Šapca, zaposlenima, predsedniku FK Mačva Ivici Kralju, saigračima i svima koji su bili uz klub sa kojima sam izuzetno sarađivao dve godine. Potpisivanje ugovora i dolazak u Partizan je veliki korak u mojoj karijeri i nadam se da ću svojim ponašanjem i igrom doprineti da Partizan osvoji što više trofeja", rekao je Gigić posle potpisivanja ugovora.

Partizan u ovom trenutku ima četvoricu napadača, s tim da je realno da Rikardo Gomeš u skorije vreme napusti Humsku. Konkurencija Gigiću biće Ognjen Ožegović i Umar Sadik.

"Cenim i poštujem obojicu. Sportski ćemo se boriti za iste ciljeve, a to je uspeh Partizana", poručio je novi napadač crno-belih.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadači Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome, i Petar Gigić.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić.