Dušan Lajović (29) profesionalac je od 2007. godine. Dugo je važio za perspektivnog igrača i predviđana mu je blistava budućnost bogata trofejima.

Nažalost, sprski teniser nije dotakao zvezde, ali je godinama u 100 najboljih igrača sveta. Na ATP turu je dogurao najviše do 23. mesta, što, ipak, predstavlja veliku uspeh.

Sada je 36, ali će na narednoj listi napredovati (on će od sutra biti 26. na ATP listi), jer je konačno osvojen "prvenac"…

Lajović je u finalu turnira u Umagu povedio Atilu Balaža iz Mađarske - 7:5, 7:5...

Meč protiv 208. igrača na ATP listi, koji je u polufinalu eliminisao Lasla Đerea, trajao je sat vremena i 51 minut. 

Balaž je prvi stigao do brejka u prvom setu. Imo je vođstvo 5:4 i servirao je za vođstvo 1:0. Ipak, Lajović je odlično odigrao finiš prvog seta i sa dva vezana brejka, uz odličan svoj servis, preokreno rezultat i poveo.

U drugom je Lajović prvi oduzeo servis protivniku, ali tu prednost nije uspeo dugo da sačuva, jer je raspoloženi Mađar u pravo vreme poravno rezultat. Kada se činilo da će drugi set biti rešen u tajbrejku, Lajović je na servis Balaža stigao do meč lopte i odmah je iskoristio.

Ujedno, Lajović je postao peti Srbin sa ATP titulom i pridružio se Novaku Djokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću i Đereu.

Turnir u Umagu igrao se za ukupni nagradni fond od 482.060 evra, a Lajović je za titulu pripalo 90.390 evra.

Finalnom meču prisustvovala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.